De multe ori muzica la un eveniment, în special la nunți, poate salva sau ruina întreaga seară.
Mai contează mâncarea servită dacă ai stat numai pe ringul de dans? Va conta aranjamentul dacă tu și prietenii tăi ați țopăit toată noaptea? Probabil că nu.
Însă, dacă muzica te ține pe scaun întreaga seară, atunci cu siguranță îți vei îndrepta atenția către cele mai mici detalii, de la cum era machiajul miresei, până la cum erau făcute aranjamentele florare și nu numai.
Te-am convins cât de importantă este muzica la o nuntă? Eih bine, acum să vedem ce trebuie să avem în minte atunci când alegem muzica.
Formație sau DJ?
Formația face atmosferă însă are un repertoriu limitat(nu poate cânta chiar tot ce îți trece prin minte).
Formația poate face atmosferă prin însăși prezența lor(pot invita la dans, se pot alătura invitaților pe ringul de dans) însă să nu uităm de pauzele ce pot ține și 45 de minute.
Succesul unei formații poate depinde și de calitatea sonorizării(care nu depinde neapărat de ei, ci și de locația unde are loc evenimentul).
Micile incidente cum ar fi microfonia, vocalistul care falsează o bucată dintr-o melodie,oboseala din voce pot strica întreaga atmosferă.
Vestimentația membrilor formației trebuie să vină în completarea întregului eveniment și nicidecum să fie o pată de culoare sau un stil neadecvat evenimentului. Poți stabili dinainte cu ei despre stilul vestimentar pe care l-ai dori. Cu siguranță nu ai vrea ca într-o sală de tip ballroom muzicienii să fie în tricouri portocalii și cu adidași.
Dj-ul poate pune absolut orice melodii dorești însă dacă sonorizarea nu este una de calitate nu va face decât să indispună urechile invitaților.
Dj-ul ar trebui să aibă PERMANENT acces la internet pentru a se putea adapta pe parcursul serii la orice solicitări din partea voastră.
Un joc de lumini cu siguranță ar completa prestația unui DJ.
Un Dj ar trebui să aibă aparatură profesională, autorizații pentru difuzarea melodiilor, o calitate bună a melodiile pe care le va rula, sonorizare foarte bună.
Vestimentația Dj-ului nu trebuie să contrasteze stilul întregului eveniment.