Vom trece peste clasicele sfaturi legate de meniul de nuntă(să fie în acord cu tematica nunții, cu sezonul în care are loc evenimentul sau cu tipul de invitați pe care îi veți avea la nuntă).

Vom aborda acest clasic subiect așa cum ar trebui în 2017 și anume: mult nu înseamnă și bun, tradițional nu înseamnă și sănătos și de asemenea părerile celor din jur se opresc la ceea ce au experimentat deja la alte nunți.

Meniul de nuntă în 2017 ar trebui să fie caracterizat prin moderație, armonie cu sistemul digestiv al omului și experiențe gastronomice plăcute.

Toți vor o nuntă unică și totuși toți aleg același meniu, decor, sală, formație, fie din frica de a nu da greș, fie datorită părerilor celor cu prea multe intenții bune. Însă toți își doresc un eveniment unic, original dar fără să ieșim din tipar și fără să ne asumăm riscuri.

Ce să nu facem:

  1. Renuntă la mezeluri, la creme și cremușoare de brânză, icre pe pat de lămâie, bărcuțe, lebede, floricele din morcovi sau castraveți. Iar dacă bucătarul locației vă spune că doar acestea merg cel mai bine ca aperitiv este pentru că DOAR acestea știe să le facă de 20 de ani. Alege un aperitiv fresh, ușor, simplu(prima impresie trebuie să fie fresh și să ofere energie pentru marea distracție). Și încă ceva, un meniu bogat nu înseamnă un dar consistent, chiar deloc.
  2. Salata de carne(porc cu pui cu pește cu vită), alături de o prăjeală vegetală(cartofi înăbușiți și gratinați cu kaizer deși vi se va spune jambon) nu sunt nici pe departe o alegere fericită pentru un om care a stat în picioare sau a umblat în căldură sau frig o zi întreagă.
  3. Peștele cel mai sănătos preparat din meniul de nuntă, bineînțeles dacă nu este un produs congelat, prăjit, prea mult fiert la cuptor cu amestec de legume(bineînțeles și ele congelate). Este într-adevăr o alegere bună DACĂ este proaspăt și din apropiere, dacă este gătit corect și dacă este servit la o oră adecvată. Foarte important: peștele trebuie să fie servit fără oase.
  4. Veșnicele preparate românești care fie sunt un must-have, fie sunt îndelung discutate de către meseni(că nu sunt ca la mama/bunica/mătușa). Ce nuntă ar fi fără sarmale, mămăligă, cârnăciori, varză murată, murături și ardei iute? Dacă nu vreți să renunțați la aceste ușoare preparate servite în miez de noapte atunci măcar organizați un bufet separat pentru cei ce doresc o astfel de „gustărică”, pentru ceilalți oferă ceva inedit și care să le bucure simțurile.
Dacă ţi-a plăcut, te rugăm distribuie!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Lasă un Răspuns