Ai stabilit data, ai ales acele locaţii de nuntă care par perfecte din ce ai văzut, auzit şi din ce ai căutat. Pănă la urmă alegerea locaţiei perfecte face ca toate celelalte elemente ale unei nunţi să capete sens.

Ai restrâns lista şi eşti gata să vezi care dintre ele va găzdui nunta TA?

Nu uita să adresezi aceste întrebări conducerii localului. Nu ţi-ai dori ca la finalul serii să te trezeşti cu o notă de plată mult mai mare decât îţi imaginai sau mai rău, în ziua evenimentului să îţi dai seama că lipsesc anumite elemente ce puteau fi stabilite cu mult înainte.

Sfat: notează întrebările esenţiale în alegerea locaţiei astfel încât să îţi poţi face o imagine cât mai clară cu privire la cum va decurge evenimentul. Te va ajuta să elimini din prima acele locaţii care nu îndeplinesc cerinţele tale.

  1. Este data aleasă de mine liberă? Dacă da, vor mai avea loc şi alte nunţi/evenimente în acea zi?

Cum se procedează în situaţii de genul acesta, astfel încât să nu creeze confuzie între invitaţi? Nu ai vrea să îţi petreci seara făcând schimb de invitaţii cu altă mireasă.

  1. Care este capacitatea sălii? Cum se aranjează mesele? Se pot face modificări în cadrul locaţiei?

Cu siguranţă nu îţi doreşti ca invitaţii să se simtă sufocaţi, vrei să ai poate un loc special amenajat pentru candy bar.

  1. Ce taxe suplimentare se percep şi în ce condiţii?

De cele mai multe ori costurile pentru personal, curaţenie sunt incluse în costul meniului, însă cel mai bine ar fi să stabileşti de la inceput aceste detalii pentru a nu avea surprize neplăcute la finele evenimentului. Se pot percepe taxe suplimentare pentru ţinerea locaţiei deschisă după programul stabilit, la fel pot exista taxe pentru parcare, băuturi suplimentare, etc.

  1. Cât de flexibili sunt?

 Bineînţeles că ai propria ta viziune cu privire la meniu, decorarea sălii, amenajarea unor locuri speciale cum ar fi candy bar, bar, loc de joacă pentru copii, etc. Este important să ştii restricţiile care sunt impuse de locaţie. În funcţie de ele celelalte elemente capătă contur.

  1. Ce facilități are locația?

Deși poate părea neimportant, invitații tăi vor fi primi care se vor confrunta cu situații cum ar fi lipsa locurilor de parcare, toalete cu o capacitate mult prea mică sau care vor fi împărțite cu alți invitați de la alt eveniment. De asemenea nu uita să întrebi dacă dispun de transport către/de la locație, de garderobă și dacă există zonă de lounge pentru invitați.

  1. Există restricții cu privire la genul de muzică, volum, decorațiuni sau lumini?

Nu ai vrea ca muzica să se oprească în mijlocul evenimentului, la fel cum nu ți-ai dori să afli în ziua evenimentului că cei care se ocupă cu decorarea locației nu pot duce la bun sfârșit ideea, cu mult stabilită înainte, în interiorul locației.

  1. Cum se efectuează plata?

Vei dori să știi dinainte cât este avansul, care este politica de anulare, când și cum poți plăti pentru întregul eveniment. Nimeni nu și-ar dori să i se ceară în timpul evenimentului să taie chitanțe prin bucătărie sau să numere porții.

Alegerea locației este o etapă foarte importantă în organizarea unei nunți dar asta nu înseamnă că trebuie să fie și neplăcută. Este cu atât mai ușor să alegi o locație când pui întrebările potrivite.

locatia-perfecta

Dacă ţi-a plăcut, te rugăm distribuie!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Lasă un Răspuns